21. juni 2021 | Hjem, Oppskrifter

Enkel urtepesto!

Pesto er en italiensk, kald saus som kommer fra Liguria i Italia. Den mest vanlige varianten er den genovesiske pestoen der hoved ingrediensen er basilikum. Og skal en lage den på italiensk vis så skal den lages i en morter.

Men på kjøkkenet mitt lager jeg den lettvinte varianten, der jeg bruker råvarer som jeg vanligvis har i kjøleskapet og inspirert av hva som vokser i hagen min. Det meste kan byttes ut og det er bare ens egen smak og fantasi som bestemmer resultatet.

Uansett – den hjemmelagede pestoen er alltid bedre enn den du får kjøpt!!

Smoothieblender med flaske 0,75L

Ingredienser:

  • Rapsolje/Olivenolje (jeg bruker gjerne halvparten av hver og liker olivenolje med mild smak)
  • 1-2 fedd hvitløk
  • En liten neve valnøtter (mandler eller pinjekjerner)
  • Urter f.eks. basillikum, persille, gressløk, ramsløk eller ruccola
  • Noen dråper sitronsaft
  • Maldonsalt
  • 75 gram finrevet parmesanost

Fremgangsmåte: 

Fyll smoothie flasken 1/3 med olje, tilsett hvitløken og kjør den i maskinen til den er godt knust.

 

 

Tilsett en liten neve med valnøtter (mandler eller pinjekjerner), salt, sitronsaft og fyll opp flasken med urter f.eks. basillikum, persille, gressløk, ramsløk eller ruccola. Kjør i blenderen til du har fått ønsket konsistens. Dersom en ønsker en tynn urtesaus, tilsett mer olje.

Til slutt har jeg i revet parmesanost, og rører den inn i blandingen uten å kjøre blenderen.

Det som er viktig er at du smaker til pesto blandingen, og tilsetter mer av det du mener den trenger, f.eks. salt, parmesan, olje etc.

Forslag til bruk:

  • Godt til pasta
  • Spekemat og kjøtt
  • Sandwich
  • Pizzasaus (erstatning for vanlig tomatsaus), eller som topping til pizzaen
  • Salater
  • Fiskeretter

 

 

Pestoblandingen er fin å lagre i små glass i frysen slik at den alltid er lett tilgjengelig!

 

 

 

 

21. juni 2021 | Hjem, Oppskrifter