4. juli 2021 | Hjem, Oppskrifter

Hylleblomstsaft er smaken av sommer!

Hylleblomstsaft er en fantastisk sommerdrikk og er veldig enkel å lage.

For å lage saften trenger en blomsterskjermene til svarthyll (Sambucus nigra) Er en ikke så heldig å ha dette  treet i hagen sin så vokser det sannsynligvis ikke langt unna. Det blomstrer i juni/juli med vakre, hvite blomsterskjermer og er i denne perioden, lett å få øye på.

 

 

  • 2 liter vann
  • 15-20 blomsterskjermer av svarthyll
  • 1 sitron økologisk
  • 1 lime økologisk
  • 1 pk sitronsyre
  • 1 kg sukker

 

Kok opp vann og bland i sukker. Når sukkeret er oppløst tilsettes sitronsyre, tynne skiver av lime og sitron, og til slutt blomsterskjermene.

 

 

Settes kjølig i tre dager. Røres i av og til. Deretter siles den og tappes på flasker. Den holder seg en uke i kjøleskapet, men har en plass i fryseren så kan en glede seg over smaken av sommer gjennom hele vinteren!

 

 

God til:

  • blandet med kullsyrevann( eller vanlig)
  • smakstilsetning i drinker og hvitvin
  • som smakstilsetning til kaker, desserter, is og sorbet
  • utblandet kan den varmes og drikkes som gløgg (gjerne med litt gin..)
  • gammel medisinsk plante som blant annet blir brukt mot luftveisinfektioner

 

 

4. juli 2021 | Hjem, Oppskrifter