15. mars 2021 | Hjem

Min hage

 

Jeg har alltid vært glad i blomster. Og mange av mine sterkeste barndomsminner er forbundet med blomster og planter. Jeg husker de fylte, mørke akeleiene i min farmors hage, og de små tusenfrydene som vokste over alt i plenen. Lukten av kaprifolium som ble så sterk på kvelden og marsklosterklokkene som hun var så stolt av.

I min mors have vokste der mengder av aurikler i ulike fargevarianter som hun tok inn og plasserte i små vaser rundt omkring. Og den magiske , hvite julerosen hennes som blomstret midt på vinteren. Ripsbusken vår husker jeg stor som et tre, og den ble aldri tom for sure bær.

 

Max

 

Da jeg mange år senere fikk min egen hage så var det plantene fra hagene som jeg hadde reist ifra, de aller første som ble plantet. Jeg hadde med meg kvister fra bærbuskene. Disse ble stukket i jorden på høsten og ble siden til nye rips og solbærbusker. Avleggere av auriklene til min mor, ble plantet mange plasser i hagen. Og marsklosterklokkene til farmor ble gravd ned der lyset kom først på våren. Siden har utallige små planter vært med på veien over fjellet, og funnet sin nye plass i helt andre omgivelser.

 

Månedsjordbær

Jeg hadde ingen konkret plan da jeg startet hagen min for nærmere 30 år siden. Og ikke hadde jeg noe særlig kunnskap om planter heller. Men lidenskapen for alt som vokste og grodde var der alltid. Så selv om nederlagene var mange så var de heldigvis lett å glemme gjennom en lang vinter. Og der kom alltid en ny vår med nye muligheter!

 

Forglemmegei

I dag har jeg en frodig og vakker hage som gir meg glede hele året. Jeg liker at ting er lettstelt og er glad i planter som gir mer enn de krever. Etter mange år med hage så har jeg hatt mange planter som har vært innom og deretter gått sin vei. Og de trenger jeg ikke å si så mye om. Men alle de andre. De som ble igjen og vokste seg store og flotte, og som etter hvert ble plantet overalt i hagen min. Det er disse plantene jeg gjerne vil fortelle deg om!

 

Perlebusk «Bride»

Jeg håper du har lyst å bli med innenfor hagegjerdet mitt og bli kjent med alle de blomstene som har gitt meg så mye glede. Velkommen skal du være!

 

Eden rose

Bildene har jeg tatt selv. Om ikke annet er oppgitt så er de tatt her i min egen hage (H 3)

15. mars 2021 | Hjem