25. mars 2021 | Hjem

To plant a garden!

To plant a garden is to believe in tomorrow ”  Sitat Audrey Hepburn

Og for meg er det akkurat slik det er!  Det å arbeide med jorden, plante frø og røtter, vanne og stelle. Og vente på underet som skjer hver gang når en ny plante vokser opp av den mørke jorden og er blitt til nytt liv!

 

Opium valmue

 

For familien min og meg betyr hagen vår veldig mye. Og selv om det for det meste er jeg som graver og planter, så opplever jeg at hagen gir masse glede til oss alle. Da barna var små var det knuste bær med sukker på, huske og turnringer, sandkasse og fotballmål.

Årene går og hagen har forandret seg med oss. Nå er det bedre tid, mindre plen og mer blomster og trær. Og sosialt samvær i vakre omgivelser gir glede selv til den som absolutt ikke er hage interessert!

 

Itoh pion » Love affair»

 

Men hage er mye mer enn håp om en god fremtid! For meg er hage fysisk aktivitet og frisk luft. Det er å smake, lukte og føle. Plantene kan gi meg refleksjoner om steder og mennesker som ikke lenger er en del av livet mitt. Det er gode minner og det er vemod.

Det er estetikk og ren lykke! Det er avslapning og meditasjon. Det er sosialt samvær og hygge. Og det er en kunstnerisk opplevelse når naturen byr på noe av det vakreste den har! Det er dyreliv og fuglekvitter. Bare for å nevne noe……

 

Ferskentreet i blomst

 

Så da er det ikke så rart da at forskning på lykke viser at å jobbe med jord og planter gir oss bedre liv. Det er gjort mange undersøkelser på hva som gir menneskene glede og tilfredshet i livet. Det viser seg at det er store variasjoner fra kultur til kultur, men med en felles faktor! Hagearbeid er det som  gjør folk glade! (Tim Spector, professor King’s College)

25. mars 2021 | Hjem